1. Czy ten gainer jest dobry dla ektomorfikow ? czy lepiej kupic gain bolica 2. Czy to prawda ze jest smak biala czekolada bo jakos nigdzie nie znalazlem a ludzie na forum pisza ze mieli 3. Jaki smak Wam najbardziej smakowal?
Siema jakie białko teraz jest najsmaczniejsze chodzi głownie o smak cena nie gra roli miałem sciteca truskawka-biała czekolada bylo ok ale chce coś innego
Pomyslalem jak wiele ludzi ma problemy z nadwaga wiec postanowilem zamiescic tu ten post.... Mysle ze odpowie na wieklszosc pytan zwiazanych z tematem Skąd się bierze u ludzi nadwaga? Odpowiedź jest prosta: jemy za dużo, a ćwiczymy za mało. Oznacz to, że wartość energetyczna codziennego pożywienia (kalorie) jest większa niż ilość energii [...]
[...] sztuki odpowiedniego łączenia wszystkich składników pokarmowych. Zobacz przepisy W diecie połączeń dzieli się węglowodany na "dobre" (chleb, zboża, pełnoziarnisty ryż, biała fasola, soczewica itd.) i "złe" (słodycze, ciastka, produkty oczyszczone, jak ryż przemysłowy, białe pieczywo). Węglowodanów (chleba, produktów zawierających skrobię, [...]
[...] natka pietruszki (177,7 mg witaminy C/100 g produktu), papryka czerwona (144 mg), brukselka (94 mg), brokuły (83 mg), szpinak (67,8 mg), kapusta włoska (64 mg), kapusta biała (48 mg), cytryna i pomarańcza (49-50 mg). Często jednak samo zwiększenie ilości witaminy C w diecie nie wystarcza i konieczne jest stosowanie jej preparatów. Potrawy [...]
[...] - mają rację, bo zarówno na jednej ‘metodzie’ jak i drugiej metodzie da się uzyskać upragniony cel. NIE - nie mają racji, bo jeśli by mieli to ‘Dieta’ musiałaby być albo biała albo czarna,albo zdrowa albo niezdrowa. Wśród zwykłych kulturystów i niestety wśród osób, które są niby ‘guru’ w tej dziedzinie, istnieje tylko taki schemat: białe [...]
Witam. Tematem białka zajmuje się od ok. 15 lat. Temat dość kontrowersyjny, bo szukając źródeł, badań, spotkałem naprawdę różne opinie na jego temat. Ostatnio natknąłem się na doktora Adiel Tel-Oren, https://www.youtube.com/watch?v=qZpXDZzURjU który twierdzi, że dorosłemu człowiekowi o wadze 70 kg wystarczy ok. 40 gram białka na dobę, a osobom [...]
[...] białko surowicze wchodzące w skład naturalnego układu czynników odpornościowych człowieka), immunoglobin (przeciwciał),przyrost aktywności żernej leukocytów (inaczej krwinka biała, składnik krwi, ich zadaniem jest ochrona przed patogenami), jednak w mniejszym stopniu wzrasta aktywność monocytów ( grupa leukocytów, która ma za zadanie oczyszczać [...]
Ciekawostki CYNAMON Cynamon, znaną przyprawę kuchenną, uzyskuje się z kory drzewa cynamonowego. Charakterystyczny zapach pochodzi od olejku cynamonowego. Najbardziej aromatyczny uzyskiwany jest z najstarszej części drzewa, z pnia do wysokości 2m. Cynamon najczęściej wykorzystywany jest w produkcji słodkich wypieków i deserów. W kuchniach [...]
[...] gryczana czy rzadko już niestety spotykana - jaglana. Ryż - tylko nie polerowany - brązowy, a jeszcze lepiej - dziki, indiański. Produkty takie znacznie bardziej, niż biała mąka czy biały ryż, bogate są w błonnik, jakże potrzebny do prawidłowej pracy przewodu pokarmowego oraz witaminy z grupy B. Kuchnia basenu Morza Śródziemnego preferuje [...]